Gotland360

Gotland bör upplevas på cykel och vi ger dig chansen att göra just detta på bästa möjliga vis

Card image cap
Philip Willners

Här är jag som är ansvarig för Gotland360 Bike Camp. Säg till om det är något som inte är bra eller om något kan bli ännu bättre så löser vi det.Det blir ju fjärde året som vi arrangerar detta Bike Camp och meningen är att det skall få samma anda som loppet Gotland360. Sköna cyklister, mycket mat och vackra vägar är ledorden plus att vi också har väldigt trevliga tränare som håller i dagsetapperna. Jag själv cyklar en del, gillar både långfärdscykel och racer. Då jag bor på Gotland och insåg för tio år sedan att Gotland ännu var en vit fläck på cykelkartan så anordnade jag tillsammans med några andra kompisar Gotland360. Fina vägar, lite trafik, lokala delikatesser, social samvaro och oftast skönt väder i september gjorde att Gotland360 från första dag blev en fullträff och har utvecklats till att bli ett av Sveriges mest åtråvärda lopp.

Card image cap
Amelie Kjellstenius

Göteborgska ivrig att visa er sina förfäders ö. Cykeln har betytt väldigt mycket för mig ända sedan jag var liten, perfekt för en nyfiken och upptäckarglad tjej. År 2011 köpte jag min första racer och sedan har jag hunnit 4 vätternrundor, klassiska pass i Franska alperna, mil efter mil på Mallorca, fantastisk teamkänsla under cykling med Ride of Hope i England, äventyr i Sydafrika och USA. Mitt senaste projekt är att med cykelns hjälp öka kunskap och medvetenhet kring psykisk ohälsa hos barn och ungdomar. Cyklingen har gett mig så otroligt mycket, nya vänner, upplevelser, mening och styrka. Jag har tidigare varit ledare under Fjäll tur&retur samt för SubXX Sub10 grupp på Vätternrundan. Jag har gått cykelförbundets steg 1 utbildning för tränare och nu ser jag fram emot att få köra mitt fjärde Gotland 360 camp tillsammans med er!!! Hoppas ni är redo:-)

Card image cap
Nicke Hallgren

Inbiten cyklop sedan ca 25 år tillbaka, då jag köpte min första mtb med ”sittafastpedaler”. Har alltid cyklat till och från det mesta i livet. Började med lite mer systematisk konditionsträning inför min första vätterrunda för 9-10 år sedan. Nu är jag tyvärr inte så systematisk, men cyklar rätt mycket. För att det är skönt att vara slut i ben och huvud, och för att jag gillar att upptäcka nya vägar. Har cyklat runt Vättern 7-8 ggr och Gotland-360 4 ggr. Har ett förflutet inom svensk skate- och snowboards tidiga historia på 70- och 80-talet. Tre barn och en fru; och hon gillar också att cykla. Är sedan 5 år tillbaka även spinninginstruktör på Friskis i Jönköping, där vi även har egna Vättergrupper för utecykling. Har en fast princip när det gäller turer och vägval: att aldrig cykla fram och tillbaka på samma väg, det måste vara en runda.

Card image cap
Anders Fransson

Smålänning, som numera bor större delen av året på Gotland. Cyklat ca 10 år och hunnit med många härliga mil på öjn, bl a 8 st Gotland360, 4 st Bike Camp och 2 st Gotland 720. Provat på Vättern- och Vänern Runt samt cyklat med Team Rynkeby till Paris 2013 och varit kapten för Ride of Hope Europe Team Gotland 2016/17 och som cyklade från Prag till Varberg i juli 2017.

Card image cap
Martin Kvarnefalk

Glad gubbe som älskar att cykla året om, bor i Skälby Järfälla utanför Stockholm. Började cykla racer 2001 för att ta mig runt Vättern med några kollegor. Blev väldigt biten och äventyren började rulla på runt i Sverige, Norge, Danmark, Irland och Åland. 2007 när första upplagan av Gotland 360 gick av stapeln blev jag väldigt förtjust i Gotland! Det kan ha varit den goda maten, vi var 23 st som kämpade i oss all god mat som det bjöds på. Sedan dess har många kajpsoppor, saffranspannkakor och laxsnittar och underbara fikaställen upplevts under G360, G720 och Bike Camps. Tillhör Team Apfelstrudel som har en extra stor passion för fikapauser. Vi ses på Gotland!

Card image cap
Branko Ukusic

Bodde i Falun mestadels av mitt yrkesliv, men flyttade till Gotland 2010. Jag började cykla för 15 år sedan, kör både racer och MTB. Gotland360 cyklade jag 2011 och efter det har jag varit funktionär. På Siljan Runt har jag samlat på mig 10 hästar, har nu ett helt stall! 6 Vätternrundor och 4 Halvvättern. Leder spinning på Friskis&Svettis där jag tillbringar många timmar. Varje år är jag cykelguide på Mallorca, gillar värmen och vägarna där. Annars tar jag livet som de kommer!