Gotland360

Gotland bör upplevas på cykel och vi ger dig chansen att göra just detta på bästa möjliga vis

Card image cap
Philip Willners

Här är jag som är ansvarig för Gotland360 Bike Camp. Säg till om det är något som inte är bra eller om något kan bli ännu bättre så löser vi det.Det blir ju fjärde året som vi arrangerar detta Bike Camp och meningen är att det skall få samma anda som loppet Gotland360. Sköna cyklister, mycket mat och vackra vägar är ledorden plus att vi också har väldigt trevliga tränare som håller i dagsetapperna. Jag själv cyklar en del, gillar både långfärdscykel och racer. Då jag bor på Gotland och insåg för tio år sedan att Gotland ännu var en vit fläck på cykelkartan så anordnade jag tillsammans med några andra kompisar Gotland360. Fina vägar, lite trafik, lokala delikatesser, social samvaro och oftast skönt väder i september gjorde att Gotland360 från första dag blev en fullträff och har utvecklats till att bli ett av Sveriges mest åtråvärda lopp.

Card image cap
Amelie Kjellstenius

Göteborgska ivrig att visa er sina förfäders ö. Cykeln har betytt väldigt mycket för mig ända sedan jag var liten, perfekt för en nyfiken och upptäckarglad tjej. År 2011 köpte jag min första racer och sedan har jag hunnit 4 vätternrundor, klassiska pass i Franska alperna, mil efter mil på Mallorca, fantastisk teamkänsla under cykling med Ride of Hope i England, äventyr i Sydafrika och USA. Mitt senaste projekt är att med cykelns hjälp öka kunskap och medvetenhet kring psykisk ohälsa hos barn och ungdomar. Cyklingen har gett mig så otroligt mycket, nya vänner, upplevelser, mening och styrka. Jag har tidigare varit ledare under Fjäll tur&retur samt för SubXX Sub10 grupp på Vätternrundan. Jag har gått cykelförbundets steg 1 utbildning för tränare och nu ser jag fram emot att få köra mitt fjärde Gotland 360 camp tillsammans med er!!! Hoppas ni är redo:-)

Card image cap
Nicke Hallgren

Inbiten cyklop sedan ca 25 år tillbaka, då jag köpte min första mtb med ”sittafastpedaler”. Har alltid cyklat till och från det mesta i livet. Började med lite mer systematisk konditionsträning inför min första vätterrunda för 9-10 år sedan. Nu är jag tyvärr inte så systematisk, men cyklar rätt mycket. För att det är skönt att vara slut i ben och huvud, och för att jag gillar att upptäcka nya vägar. Har cyklat runt Vättern 7-8 ggr och Gotland-360 4 ggr. Har ett förflutet inom svensk skate- och snowboards tidiga historia på 70- och 80-talet. Tre barn och en fru; och hon gillar också att cykla. Är sedan 5 år tillbaka även spinninginstruktör på Friskis i Jönköping, där vi även har egna Vättergrupper för utecykling. Har en fast princip när det gäller turer och vägval: att aldrig cykla fram och tillbaka på samma väg, det måste vara en runda.

Card image cap
Anders Fransson

Smålänning, som numera bor större delen av året på Gotland. Cyklat ca 10 år och hunnit med många härliga mil på öjn, bl a 8 st Gotland360, 4 st Bike Camp och 2 st Gotland 720. Provat på Vättern- och Vänern Runt samt cyklat med Team Rynkeby till Paris 2013 och varit kapten för Ride of Hope Europe Team Gotland 2016/17 och som cyklade från Prag till Varberg i juli 2017.

Card image cap
Martin Kvarnefalk

Glad gubbe som älskar att cykla året om, bor i Skälby Järfälla utanför Stockholm. Började cykla racer 2001 för att ta mig runt Vättern med några kollegor. Blev väldigt biten och äventyren började rulla på runt i Sverige, Norge, Danmark, Irland och Åland. 2007 när första upplagan av Gotland 360 gick av stapeln blev jag väldigt förtjust i Gotland! Det kan ha varit den goda maten, vi var 23 st som kämpade i oss all god mat som det bjöds på. Sedan dess har många kajpsoppor, saffranspannkakor och laxsnittar och underbara fikaställen upplevts under G360, G720 och Bike Camps. Tillhör Team Apfelstrudel som har en extra stor passion för fikapauser. Vi ses på Gotland!

Card image cap
Branko Ukusic

Bodde i Falun mestadels av mitt yrkesliv, men flyttade till Gotland 2010. Jag började cykla för 15 år sedan, kör både racer och MTB. Gotland360 cyklade jag 2011 och efter det har jag varit funktionär. På Siljan Runt har jag samlat på mig 10 hästar, har nu ett helt stall! 6 Vätternrundor och 4 Halvvättern. Leder spinning på Friskis&Svettis där jag tillbringar många timmar. Varje år är jag cykelguide på Mallorca, gillar värmen och vägarna där. Annars tar jag livet som de kommer!

Card image cap
Petra Gillerfors

Här har ni en gotländsk lantbrukarhustru med två ungdomar från Mästerby. Jag älskar att dra iväg från gården med en av mina cyklar och ventilera hjärta, lungor och hjärna- ju längre desto skönare. ;-) Har cyklat ett gäng motionslopp som till exempel Vätternarrangemang (senast tjejvättern med SubXX och Vätternrundan med Idrottslabbet Linköping), Winter challange (runt Vättern mitt i vintern) med Abloc, Vänern runt, Gotland 360 och en del annat. Har också en del ledarkunskaper som ungdomsledare i barnens idrotter (har bla gått två ledarkurser för SISU inom innebandy), ledare i Ringmurens socialcyklingar och som andrakapten i SubXX Vätternrundalopp 2017 med mål under nio timmar. Cyklar gärna nya spännande vägar och om jag kan gärna långt iväg till vackra platser- ensam, tillsammans med en fin vän eller i en härlig grupp. Jag älskar också att få cykla med min dotter och att få hjälpa till med ungdomarna i Ringmurens cykelklubb. I vår kommer årets höjdpunkt att vara att få cykla Bike Camp för femte året varav första som ledare och sommarens höjdpunkt blir förmodligen att cykla MTB Vättern med min snart 12-åriga dotter. Vi ses snart!

Card image cap
Lena Ihse

Smålänning som älskar Gotland och självklart att cykla! Har bott på Gotland sedan 90- talet, är fd basketspelare som blev spinninginstruktör och till slut landsvägscyklist. Det jag älskar med cyklingen är friheten- farten- naturupplevelsen.. och så fikan förstås plus alla härliga människor man möter på lopp, läger och tävlingar. Jag har cyklat Vätternrundan, Halvvättern, Tre Berg, är med i tjejcykelklubben SubXX. Jag har representerat Gotland i Island games 2017 i landsväg när ö- olympiaden var här på öjn! Det var en mäktig upplevelse.. Har cyklat på Mallorca och i Italien ( Novecolli) samt G360 och G720 två ggr. Jag är Narkossköterska på operation, är instruktör på Form Gotland och ser väldigt mycket fram emot härliga upplevelserika och fikarika cykeldagar med er. Vi ses!

Card image cap
Janne”720” Andersson

Mottot "Ride hard, fika harder" försöker jag leva upp till så mycket det går, att cykla och fika hör ihop. Jag började cykla för 10 år sedan och har njutit av många turer runt Gotland med Bike Camp, Gotland720 och Gotland360. Förutom Gotlandsloppen, som hör till de bästa, så gillar jag också långlopp, randonnee, och det längsta lopp som jag nog är mest stolt över är The Highlands, Glenns and Western Ilses 1300 i Skottland. Det var 130 mil i väldigt kuperad terräng som skulle avverkas på max 108 timmar. Nu ser jag fram emot ännu en tur till Gotland och mycket gott fika. Vi ses!

Card image cap
Anna Friborg

Jag är ett energiknippe från Västkusten som älskar att locka fram det bästa ur andra och mig själv. Är det verkligen möjligt att genomföra? Det är sådana cykelevent/lopp som triggar igång mig. Gillar att pröva sådant som bara få gjort förut. 2019 blev jag en Superrandoneur, dessutom enda svenska Damen på Swedish Bike Game Sub610 samt genomförde ParisBrestParis. Sverigeloppet genomförde jag 2018 och 2020 väntar det episka Sverigetempot 210 mil. Jag har haft ledaruppdrag på för Subxx, CK Wano och tidigare guidat på Mallorca. På 2020 års Bikecamp vill jag , tillsammans med övriga coacher, ge deltagarna en helt oförglömlig och magisk cykelhelg. Hoppas vi ses!!